ArchitectureLive!
Architecture and Design Portal from India

Malabar Hill Residence, Mumbai- WE Design Studio

Text and Images: WE Design Studio

0

This 1800 square foot apartment sits in the heart of a densely wooded area of Malabar Hill, one of the most up-market neighborhoods of Mumbai. The apartment is home to a young couple and their twin infants. The design, placement of furniture and selection of materials revolve around the perfectly framed views of the temple trees outside each room.

The clean, bold lines of each space and the furniture pieces within complement the sculptural quality of the temple trees outside. The minimal interior of the apartment features a basic palette of white walls, floor and ceilings that aim at providing a calm and comfortable environment for its inhabitants. The key feature of the apartment is a home-study that can be combined with the living and dining area to create a sense of seamlessness between the two spaces. The study also doubles up as a guest bedroom, if required.

 

 

 

 

 

You might also like
Subscribe to ArchitectureLive!
Subscribe to keep yourself updated on the latest projects, sories, news, events and jobs related to architecture
You can unsubscribe at any time

Leave a Reply