Ashram House at Bangalore, by Kaushik Mukherjee Architects

Text and Images: Kaushik Mukherjee Architects

0

Ashram-House-Bengaluru-KMA-ArchitectsConcept Note:

The private residence for a family is situated on the edge a picturesque lake and reserve forest right outside Bangalore. The building is designed as series of indoor spaces and outdoor pavilions. Building elements are kept simple and the mass is minimized with the extensive use of steel to compliment the rustic setting. The house faces the lake on one side and with other side’s looking inward into a courtyard. The ground floor houses a guest bedroom, living room, outdoor lounge areas and kitchen. The upper floors house the bedrooms and yoga porch. Operable louvered panels and the many open areas maximise the benefits of living next to a lake.

 

Drawings:

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Subscribe to ArchitectureLive!
Subscribe to keep yourself updated on the latest projects, sories, news, events and jobs related to architecture
You can unsubscribe at any time

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.